Jūs atrodaties šeit

Apliecinām savu ilgtspēju, iekļūstot Platīna kategorijā jau otro gadu!

17/06/2021

Platīna kategorijas diploms ar uzņēmuma nosaukumu

Jau otro gadu AS RĪGAS SILTUMS ir izdevies iekļūt Ilgtspējas indeksa Platīna kategorijā, apliecinot savu ilgbūtību. Iespējams, var likties, kas gan tik īpašs tādam lielam un stabilam uzņēmumam kā RĪGAS SILTUMS?

Tomēr tas nebūt nav vienkārši. Ilgtspējas indeksā nevar iekļūt uzņēmums, kurš veiksmīgi un ar peļņu darbojas normatīvo aktu ietvaros. Jebkura no Ilgtspējas kategorijām – Bronzas, Sudraba, Zelta, Platīna (un nu jau arī Dimanta) – prasa nozīmīgas investīcijas, vadības iesaisti un ikdienas darbu piecās jomās: stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, vide un vietējā kopiena.  Lai sasniegtu Ilgtspējas indeksa augstākās virsotnes, tiek izvērtēts ne tikai paveiktais attiecībā uz darba vidi, apkārtējo vidi, savu piegādes ķēdi un publiski pieejamā informācija par attieksmi pret klientiem un darbiniekiem, bet arī ieguldījums nozares un valsts attīstībā, kā arī uzņēmuma nākotnes plāni.

AS RĪGAS SILTUMS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: “Pagājušais gads AS RĪGAS SILTUMS, tāpat kā ikvienam no mums, ir pagājis Covid-19 zīmē – proti, daudzas aktivitātes vairs nebija iespējams veikt ierastajā kārtībā. Jau pagājušā gada vidū kļuva skaidrs, ka šī krīze nebūs sprints, bet maratons. Tāpēc pērn iegūtā Platīna atzinība Ilgtspējas Indeksā šajos apstākļos mums šķita īpaši liels izaicinājums – bija sajūta, ka šogad šī atzinība ir jāsaglabā, darbojoties kā ar sasietām rokām. Un tomēr nekādi ārēji apstākļi nemaina mūsu apņemšanos strādāt atbilstoši visaugstākajiem standartiem un kvalitātes prasībām, liekot uzsvaru uz klientiem, darbiniekiem, apkārtējo vidi un ilgtspējīgu attīstību. Apzinoties savu lomu ilgtspējīgā attīstībā, AS RĪGAS SILTUMS savā darbībā tiecas uz tādiem procesiem, produktiem un pakalpojumiem, kas veicina Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) 2015.gadā 25.septembrī pieņemto Ilgtspējīgas attīstības programmas 2030.gadam mērķu īstenošanu.

Protams, ir patīkami saņemt tik augstu novērtējumu, taču tas nekad nav bijis un nebūs AS RĪGAS SILTUMS pašmērķis – droši vien dzīvē ir vienkāršāki veidi, kā uzņēmumam saņemt atzinību kādā no darbības jomām. Ilgtspējas indeksa vērtējums ir ne tikai apliecinājums tam neredzamajam milzīgajam darbam, ko gan mēs, gan citi uzņēmumi paveic ikdienā, bet arī tam, ka ejam pareizajā virzienā – proti, gan pētījumu laikā konstatēts, gan arī to pierāda patērētāju paradumu maiņa – jau tagad patērētāja izvēli nosaka ne tikai cena, bet arī viņu vērtības, un tās ir tās pašas, kurām liela uzmanība tiek pievērsta Ilgtspējas indeksa ietvaros.

Esam gandarīti par šo novērtējumu un, protams – turpināsim!”

AS RĪGAS SILTUMS Ilgtspējas indeksā piedalās jau kopš tā dibināšanas, ar katru gadu mērķtiecīgi uzlabojot sniegumu visās ilgtspējas jomās. Pēc pieciem gadiem Sudraba kategorijā, pēc tam pieciem gadiem Zelta kategorijā, nu jau divus gadus uzņēmums ir iekļuvis Platīna kategorijā. Mērķtiecīgais attīstības un pilnveides darbs tiks turpināts, tiecoties uz arvien augstākiem sasniegumiem.  

Šogad Latvijā  Platīna kategorijai kvalificējās 23 uzņēmumi. Apliecinājumu par atbilstību Zelta kategorijai saņēma 15 organizācijas, Sudraba kategorijai – 19, bet Bronzas kategorijai – 10.

Platīna statuss tiek piešķirts uzņēmumiem, kuri savā darbībā ir pilnībā integrējuši korporatīvo atbildību, veic sistemātisku datu vākšanu un ietekmes novērtēšanu. Tie par savu darbību atskaitās ar augsta līmeņa caurskatāmību un ietekmes auditorijas iesaisti, un to publiskotos datus ir apstiprinājis ārējs auditors.